We were Featured By Forbes in a Video Series


We are excited to announce we were featured in a video series by Forbes about small business! We had the honor of working with them to produce two videos.
Expert business consultant Alexandra Levit interviewed us and gave us invaluable business advice. Thank you to CanonUsa for sponsoring the series and to WeWork for recommending us and providing space to film!

Here is the first-

Managing Client Expectations

Second Video- 

How To Grow Your Small Business Without Outgrowing Yourself

It was such a great experience being able to share our work process and we hope you enjoy the videos!

South End Duplex: Project Under Construction

Today we are bringing you a job in progress which is located in Boston’s South End neighborhood. This is a duplex condo unit in a historic building with 12 foot ceilings and beautiful grand windows. The existing layout utilized an open loft concept with a separate Study. The lower level consisted of a Guest Bedroom, Guest Bath, and a Master Suite with walk-in Closet and en suite Bath. Our intention was for the duplex to feel more like a single family home rather than an apartment or loft. The Client is downsizing from a larger home and desired the feel of a town home in the middle of the city.

Here is the existing layout:

Color Reverse Done_Existing First FP_Blog

Existing Upper Level

Color Reverse Done_Existing Lower FP_Blog

Existing Lower Level

Although we originally designed an Upper Level complete with Powder Room and Walk-In Pantry, the Client wished to retain much of the existing layout. Our goal was to refine the existing open loft by creating a large “Great Room” with a paneled Piano Alcove. We also created a Foyer that opens to a renovated Main Stair. This Foyer presents a sense of arrival and becomes the transition between the Upper Level common spaces and the more private sleeping quarters on the Lower Level.

1310 - Hjerpe Scheme 4 (Michael

Proposed Upper Level

The existing Master Suite on the Lower Level was excessively large and lacked privacy from the common Hall. Our plan incorporated an en suite Study/Nursery, a full Walk-In Closet, a larger Master Bath with double vanity, a work center concealed within cabinetry, and maximized storage space.

Except for a few aesthetic modifications, the layout of the Guest Bedroom remained the same. The Guest Bath was to be gutted and renovated with finishes consistent with the rest of the space.


1310 - Hjerpe Scheme 4 (Michael

Proposed Lower Level


Front Entry Foyer: Existing


Front Entry Foyer: In Progress


Kitchen and Dining Area: Before


Kitchen and Dining Area: Before

By eliminating the dropped ceiling and the HVAC chase space, we maintained a consistent ceiling plane allowing the space to feel larger than it currently does. This allowed for increased storage space in the Kitchen as well.


Kitchen/Dining: In Progress


Kitchen/Dining: In Progress


Living Room: Before

The original Study was opened up to allow for a larger living space. In this space now is a large cased opening with a Piano Alcove and hidden cabinetry behind paneled walls.


Living Room: In Progress


 Study: Before


Study, now Piano Alcove with new cased opening: In Progress


 Stair: Before


Stairs: In Progress


Master Bedroom: Before


Master Bedroom: In Progress


Guest Bedroom: Before


Guest Bedroom: In Progress

We will update in the coming weeks to show you more progress and final completion of this project.

Weston Residence: Progress

Today we will share with you more progress on our project in Weston, Massachusetts. To see our previous post about this residence and get caught up please click here.

photo 3-1


Beacon Hill: Gutting & Reframing

As we continue to track the process of construction of our Beacon Hill project, we will start today by sharing with you the gutting and reframing of the existing home. To see our before/after shots of this project for an overview of the work done please click here.

We quickly learned that the existing floors of the home were in disrepair. They were sloped in various directions and it would have been extremely difficult to guarantee proper installation of the elevator. The floors were removed, new joists were installed, and we were off and running.


Excavation required for elevator pit.